بررسی عرقیات سنتی گازدار بجای نوشابه های غیرالكلی گازدار

بررسی عرقیات سنتی گازدار بجای نوشابه های غیرالكلی گازدار

دریافت

بررسی عرقیات سنتی گازدار بجای نوشابه های غیرالكلی گازدار دسته: صنایع غذایی بازدید: 1 بارفرمت فایل: doc حجم فایل: 83 کیلوبایت تعداد صفحات فایل: 118 نوشیدنی‌های غیرالكلی را برا اساس منشاء مواد اولیه بصورت زیر تقسیم‌بندی می‌كنند آبهای آشامیدنی آبهای درمانی شیر بعنوان نوشابه‌های گازدار از مواد مصنوعی و نوشابه‌های گازدار از مواد گیاهی كه نوع اخیر رایج‌ترین نوشیدنی در صنعت نوشابه‌سازی می‌باشد این نوشابه ها از عصاره‌ها و اسانس‌های طبیعی گیاهی، به همراه فاكتورهای دیگر ساخت نوشابه تهیه می‌گردند نوشاب قیمت فایل فقط 24,200 تومان فهرست مطالب عنوان                                                                                     صفحه خلاصه‌ای از گزارش طرح جایگزینی عرقیات سنتی گازدار به جای نوشابه‌های غیر الكلی گازدار………………………………… 1 1- مقدمه ……………………………. 8 2- كلیاتی در مورد نوشابه‌های گازدار ……..  10 3- گیاهان داروئی ……………………..  34 4- بررسی گیاهان تیره نعناع …………….  46 5- بررسی گیاهان تیره جعفری …………….  66 6- تیره پروانه‌داران …………………..  74 7- بررسی مهمترین گلهای دارویی ………….  76 8- بررسی عرقیات گیاهان دارویی ایران …….  87 9- بررسی اسانسها ……………………..  101 10- استفاده از گیاهان در تهیه نوشابه ……  110 11- نمودار فرآیند تولید نوشابه …………  111 12- نمودار فرآیند تولید عرقیات سنتی …….  112 13- ویژگیهای میكروبیولوژی عرقیات سنتی …..  113 14- جدول مشخصات ماشین‌آلات مورد نیاز تولید عرقیات     114 15- منابع ……………………………  115 كلیاتی در مورد نوشابه‌های غیرالكلی گازدار: مواد تشكیل دهندة نوشابه‌های غیرالكلی گازدار عبارتند از: عصاره، آب، شكر، گازكربنیك، اسانس‌ها، مواد پایداركننده،‌ رنگهای مجاز خوراكی و اسیدهای خوراكی. نوشیدنی‌های غیرالكلی را برا اساس منشاء مواد اولیه بصورت زیر تقسیم‌بندی می‌كنند: آبهای آشامیدنی- آبهای درمانی- شیر بعنوان نوشابه‌های گازدار از مواد مصنوعی و نوشابه‌های گازدار از مواد گیاهی كه نوع اخیر رایج‌ترین نوشیدنی در صنعت نوشابه‌سازی می‌باشد. این نوشابه ها از عصاره‌ها و اسانس‌های طبیعی گیاهی، به همراه فاكتورهای دیگر ساخت نوشابه تهیه می‌گردند. نوشابه‌هائی كه از اسانس‌های طبیعی تهیه می‌شوند از نطر كمی، مقدار قابل توجهی هستند. اسانس‌های طبیعی مواد استخراجی از میوه‌ها و یا گیاهان رایحه‌دار مانند دارچین، زنجبیل و غیره می‌باشند. عصاره را از میوه‌های رسیده سالم و توسط روشهای مكانیكی تهیه می‌كنند و یا از گیاهان خشك و پودر شده توسط حلال استخراج می‌نمایند. آب مورد نیاز در صنعت نوشابه‌سازی، پس از انجام عملیاتی بر روی آب آشامیدنی شهر مورد مصرف قرار می‌گیرد. این آب باید بدون رنگ، شفاف، بدون بو و عاری از میكروارگانیزمها بوده و سختی آن بیش از ppm 300 نباشد. در صنعت نوشابه‌سازی از مواد شیرین كننده مانند شكر، قند انورت دكستروز،‌‏ فروكتوز، شكر مایع و در بعضی موارد از مواد شیرین كننده مصنوعی استفاده می‌شود. در كشور ما استفاده از مواد شیرین كنندة مصنوعی مجاز نمی‌باشد. شكر مایع و سیروپ گلوكز با تكامل روش صنعتی هیدرولیز نشاسته اهمیت اقتصادی زیادی پیدا كرده‌اند. قند انورت نیز نوعی شربت شكر می‌باشد كه در اثر حرارت دادن ساكارز در حضور اسیدها و یا آنزیم‌ها و تبدیل به گلوكز و فروكتوز تهیه می‌گردد. از شیرین‌كننده هایی كه دارای 42 درصد فروكتوز و 51 درصد دكستروز می‌باشند نیز در صنعت نوشابه‌سازی استفاده می‌شود این مایع قندی در مقابل تخمیر میكروبی دارای مقاومت و قدرت بیشتری نسبت به سایر شیرین كننده‌ها در طول نگهداری و انبارداری  می‌باشد. از مهمترین مواد شیرین كننده مصنوعی ساخارین، سیكلامات. گلوسین و چندین مادة ‌دیگر هستند. شیرینی سیكلامات 60-40 مرتبه بیشر از ساكارز می‌باشد ولی مصرف آن در سالهای 1970-1969 ممنوع شد. جهت پایداركنندگی نوشابه از اسیدهای خوراكی مانند اسیدتارتاریك،‌  سیتریك، لاكتیك، مالیك و فسفریك استفاده می‌‌شود. نوشابه‌هایی دارای بهترین ترشی هستند كه اسیدیته آنها معادل 2-1 گرم اسید تارتریك در یك لیتر آب مقطر باشد. غلظت گاز كربنیك نیز در طعم‌ ترشی نوشابه موثراست. رنگها بر اساس منشاء آنها به دو دسته رنگهای طبیعی و مصنوعی تقسیم می‌شوند. رنگهای طبیعی دارای سه منشاء اصلی معدنی (اكسید فریك)، گیاهی (كارامل) و حیوانی(كارمین) می‌باشند. كارامل را بعنوان امولسیون كننده نیز میتوان مصرف نمود. اسانسهای معطر مانند میخك،‌ زنجبیل، دارچین، نعناع و دیگر مواد در نوشابه ممكن است معلق باشند. خاصیت امولسیون كندگی كارامل موجب می‌شود كه فرآورده نوشیدنی بدون احتیاج به مواد امولسیون كننده دیگر از پایداری مناسبی برخوردار باشد. رنگهای مصنوعی در سه گروه آنیونی، كاتیونی و غیریونی تقسیم می‌شوند. در صرف مواد رنگی باید دقت شود كه در مقابل اسیدی مقاوم بوده، تیرگی و  اثر طعمی نداشته باشد. امروزه در نوشابه‌سازی از اسانسها و سایر مواد طعم دهنده بطور وسیعی استفاده می‌شود. در لیمونادها اسانسهایی با طعم انواع توتها،‌ گیاهان معطر،‌ زنجبیل و كنین و برای نوشابه‌های با عصارة كولا مواد رایحه‌دار مانند زنجبیل،‌ بهار نارنج،‌ هل و غیر استفاده می‌شود. نگهداری و محافظت فرآورده‌های غذائی خصوصا نوشابه‌ها بدلیل قابلیت تخریب آن ضروری می‌باشد. در نوشابه‌ها تغییر رنگ، ویسكوزیته و رشد میكروارگانیزمها به مرور زمان صورت میگیرد. لذا در نوشابه‌های غیرالكلی گازدار از تركیبات اسید بنزوئیك، اسید فسفریك بعنوان نگهدارنده استفاده می‌شود. جهت تهیة ‌امولسیون‌های مواد خوراكی از جمله نوشابه از امولسیونهای گوناگون مانند استرا اسید چرب با پلی گلیسیرین‌ها،‌ منوگلیسیریدها،‌ دی‌گلیسیریدها و فسفاتیدها استفاده می‌شود. همه اینها براساس ساختمان هتروپلار دارای وجه مشترك در داشتن گروه‌های هیدروفیل و لیپوفیل می‌باشند. مواد مؤثر كولا عبارتند از: كافئین و تئوبرومین. ماده موثر كولا محرك سیستم اعصاب می‌باشد. تكنولوژی، تهیه و ساخت نوشابه‌های غیرالكلی گازدار شامل مراحل زیر می‌باشد:‌  الف- مخلوط كردن اجزاء تشكیل دهنده نوشابه ب- افرودن آب گاز دارد ج- شستن و استریل شیشه‌ها د- بسته‌بندی كردن هـ- سیستم كنترل در مرحلة مخلوط كردن اجزاء، شربت شكر با غظت معین در دمای 75 درجه سانتیگراد به مدت 20 دقیقه پاستوریزه می‌شود. به این شربت عصارة اصلی، اسیدهای خوراكی، مواد رنگی، اسانس‌ها و مواد محافظت‌كننده اضافه می‌شود. آب تصفیه شده پس از سرد شدن به قسمت كربوناتور هدایت می‌گردد كربنه كردن موجب گاز دار شدن و در نتیجه مطبوع و دلچسبت شدن نوشابه می‌گردد. بطریها قبل از اینكه پر شوند باید تمیز و بهداشتی شوند. برای این منظور داخل و خارج بطری‌های نوشابه با محلول قلیایی و آب داغ شسته و سپس آب كشیده می‌شوند. و پس از پر شدن و دربندی، برچسب زده می‌شوند در انتها بطری‌های نوشابه بازرسی و كنترل كیفی می‌گردند. تهیه گیاهان دارویی: بررسی گیاهان ایران اعم از دارویی و غیردارویی توسط گیاهشناسان ایرانی صورت گرفته است. نمونه‌هایی از این گیاهان در موزه‌های گیاهشناسی انگلستان و فرانسه نگهداری می‌شود. بطور كلی در ایران مناطق بسیار متفاوتی از لحاظ آب و هوا و از لحاظ رویش گیاهان وجود دارد. این مناطق به 4 بخش تقسیم می‌شوند كه عبارتند از: 1- منطقة‌ فلات مركزی 2- منطقة هیركانی 3- منطقه زاگرس 4- منطقه خلیج فارس این گیاهان بصورت وحشی و یا كشت داده شده وجود دارند. هر دسته از این گیاهان چه خود رو و چه كشت داده، دارای معایب و محاسنی هستند. از مهمترین معایب گیاهان خودرو، پراكنده بودن آنها در سطح وسیع می‌باشد. در هنگام جمع‌آوری گیاهان وحشی نیابد كلیه گیاهان خودروی یك ناحیه را جمع‌آوری كرد، تا موجبات تكثیر گیاهان مفید در یك ناحیه فراهم گردد. در جمع‌آوری باید دقت كرد تا اختلاط گیاهان با گونه‌های مجاور و نیز آلودگی با ضایعات میكروبی پیش نیاید. زمان جمع‌آوری و سن گیاه نیز دارای اهمیت می‌باشند. از محاسین گیاهان دارویی كشت شده، تكثیر در یك مساحت محدوده و سهولت دسترسی به آن می‌باشد. همچنین بالا بردن كیفیت و كمیت این گیاهان به راحتی امكان پذیر می‌باشد. جهت كشت و تكثیر گیاهان دارویی عالی و پست هر كدام روشهایی بكار می‌رود. كشت گیاهان عالی توسط دانه، پیاز، توبركول، ریزوم، قلمه‌زدن و پیوندزدن؛ كشت گیاهان پست بوسیله دستگاه زاینده و اسپروكوئیدی انجام می‌پذیرد. پس از جمع‌آوری،‌ عملیات خشك كردن روی گیاه انجام می‌گیرد. خشك كردن در هوای آزاد، جهت خشكانیدن گیاهانی كه حاوی اسانس می‌باشند، استفاده می‌شود. خشك كردن با حرارت مصنوعی در مورد گیاهانی كه نیاز به شرایط كنترل شده بیشتری دارند بكار می‌رود. از مزایای این روش سرعت توقف فعالیت آنزیمها می‌باشد. خشك كردن در درجه حرارتهای پایین، با انجماد مولكولهای آب و خشك كردن در خلاء انجام می‌گیرد. در مرحله بعد جدا كردن ناخالصی ها، به منظور عاری بودن گیاه از بیماریهای گیاهی و عدم اختلاط با گیاهان دیگر انجام می‌پذیرد. پس از اتمام مراحل فوق آسیاب كردن گیاه صورت می‌گیرد. از گیاه پودر شده عصاره و یا عرق تهیه می‌شود. بررسی‌های انجام شده توسط محققین نشان دادكه برخی گیاهان از نظر عطر، طعم و خواص بیولوژیكی جهت تهیه نوشابه مناسب می‌باشند. گیاهانی نظیر بادرنجبوبه، مرزه، پونه‌،‌ اسطوخودوس،‌ مرزنگوش كاكوتی،‌ آویشن از تیرة نعناع، زیرة سبر، زیره سیاه، شوید و گشنیز از تیرة جعفری، شیرین بیان از تیرة پروانه داران، از میان گلیهای داروئی، بهار نارنج و میخك مناسب می‌باشند. در ایران از گیاهان دارویی، جهت مصارف درمانی به صورت عرقیات با عصاره استفاده بعمل می‌آید مراكز تولید اسانس و عرقیات گیاهان دارویی در ایران: شیراز، میمندفارس، تبریز، كرمان،‌ كاشان و قمصر كاشان می‌باشد. جهت نگهداری عرقیات باید آنها را در شیشه‌های كاملاً پر و به دور از نور و حرارت نگهدرای نمود. سترون كردن دستگاه تقطیر قبل از عمل با بخار آب كمك شایانی به حفظ عرقیات می‌كند. عرقیات را از 3 لحاظ می‌توان طبقه‌بندی نمود: 1- تقسیم‌بندی از نظر طرز تهیه 2- تقسیم‌بندی از نظر بو 3- تقسیم‌بندی از نظر تعداد گیاهان بكار رفته عوامل فیزیكی شیمیائی و عوامل بیولوژیكی از جمله عواملی هستند كه باعث فساد عرقیات می‌گردند. جهت تعیین بازدهی عرقیات، درصد اسانس آنها محاسبه می‌گردد، در این میان مرزه با 1/0 درصد اسانس و زیره سیاه با 25/2 درصد اسانس به ترتیب كمترین و بیشترین بازدهی عرقیات را در میان گیاهان مورد بررسی دارند. جهت تهیة ‌اسانس از چهار روش استفاده می‌شود: 1- آب 2- آب و بخار 3- بخار مستقیم 4- استخراج توسط حلال یكی از روشهای تعیین تركیبات موجود د در اسانس، روش تین لایر كروماتوگرافی می‌باشد. در كروماتوگرام حاصله لكه‌هایی با Rf مختلف حاصل می‌گردد، كه با مقایسه با نمونه‌های استاندارد، تركیبات شناسایی می‌گردد. گزارش طرح جایگزینی عرقیات سنتی گازدار با نوشابه‌های غیرالكلی گازدار 1-مقدمه در ابتدا لازم است بطور اختصار به بررسی وضعیت و موقعیت گذشته كنونی نوشابه‌سازی در ایران پرداخته شود. تهیه و تولید اقسام شربت و نوشابه از قدیم الایام در ایران متداول بوده و اكثراً بطور خانی و بتدریج در سطح تجارتی در كارخانه‌ها مرسوم گردیده است. این نوشیدنی‌ها غالباً از عصارة میوه ها همراه با شكر و عرقیات معطر ساخته دشه و سپس با اقتباس از كشورهای خارجی و وارد نمودن آن، بصورت یك صنعت وابسته درآمد. تاریخچة این صنعت و ابسته بطور مشروح در گزارش وزرات صنایع و معادن ایران صنایع آشامیدنی و دخانیات ایران 1357 انتشار یافته است. خلاصة این گزارش بشرح زیر است: در سالهای پس از جنگ جهانی، ساخت نوعی لیموناد و نوشابة دیگری بنام سینالكو در كارگاههای كوچ متداول گردید ولی این تولیدات به روش بهداشتی و در سطح كارخانه‌ای انجام نمی‌گرفت. متاسفانه تولید و رشد نوشابه‌های صنعتی در ایران از همان زمان ابتدا با وابسته بودن آن به كشورهای خارج،‌ شروع شده‌ است و به مرور سرمایه‌داران جهت بدست آوردن هر چه بیشتر سود اقدام به احداث و تاسیس كارخانة دیگری در این مورد می‌نمودند. تا حدی كه درحال حاضر اكثر قریب به اتفاق مردم ایران به مصرف این نوشابه‌های وارداتی عادت كرده‌اند و احتمالاً كمبود آن در بعضی موارد باعث ناراحتی آنها می‌شود. مصرف نوشیدینهای غیر الكلی بطور سنتی و در قدیم الایام متداول بوده و بین فرهنگ هر منطقه روابط خاصی داشته است. این نوشیدنیها بصورت شربت و عرقیات متناسب با میوه‌‌ها و گیاهان  بومی هر منطقه بطور سنتی متداول بوده است. پیدایش صنعت نوشابه‌‌سازی نه تنها منجر به كاهش تولید نوشیدنی‌ها و عرقیات گردید، بلكه وابستگی كشور را از نظر ورود عصاره به خارج تشدید نمود. بعلاوه مقدار زیادی ارز از این بابت از كشور خارج می‌شود. بهرحال در این مقطع از زمان كه سرمایه‌ هنگفتی در این زمینه سرمایه‌گذاری شده است و ضمناً تعداد زیادی كارگر در این صنعت مشغول به كار می‌باشند، می‌توان این صنعت را در جهت تهیة‌ نوشابه‌‌هایی كه امكان تهیة مواد اولیة آن در كشور موجود است سوق داد. بدون تردید، تهیه و تولید نوشابه و نوشابه‌سازی با استفاده از مواد موجود خصوصاً گیاهان دارویی موجب توسعة صنایع كوچك و رشد و تقویت اقتصاد ملی می‌گردد. در این زمینه استفاده از نیروهای انسانی در بخش كشاورزی و صنعتی موجب اشتغال بكار بسیاری از هم میهنان و استفاده از منابع طبیعی كشور می‌گردد. در ادامة تحقیات وبررسی در مورد مواد مختلف جهت عصارة اصلی نوشابه شرایط زیر بعنوان اصلی‌ترین عوامل مورد نظر قرار گرفت: 1- این ماده سمی نباشد. 2- این ماده به میزان زیاد در كشور باشد یا امكان كشت آن در سطح وسیع وجود داشته باشد. 3- تا حد امكان این ماده برای مردم ناآشنا نباشد. 4- این ماده ارزان قیمت باشد. 5- این ماده جهت ساخت نوشابه تكنولوژی پیچیده‌ای نداشته باشد. 2- كلیاتی در مورد نوشابه‌های گازدار تاریخچه: درقرن 16 میلادی بررس و تحقیق در مورد از چشمه‌های آب معدنی و كوشش برای تولید آبهای معدنی بطور مصنوعی توسعة‌ وسیعی پیدا كرد. در سال 1772 فردی انگلیسی بنام Joseph priesly اولین مقاله خود را تحت عنوان «چگونه آب را با گاز مخلوط كنیم» انتشار دارد، ولی پیشرفت زیادی در این مورد نكرد سرانجام در سالهای 1809 –1807 برای اولین بار بنگاههای تولید و فروش آبهای معدنی (آب سودا) مصنوعی در امریكا تاسیس گردید. در ادامة پیشرفت و ترقی این صنعت در سال 1818 فردی آلمانی به نام «دكتر فریدریش آدلف» كه دارای موسسات تولید آب معنی بود، با استفاده از شربت میوة خالص و آب حاوی گازكربنیك نوعی نوشابة گازدار تهیه كرد و آنرا لیموناد نامید. مواد مصرفی در تهیة نوشابه‌های غیرالكلی گازدار: بشر از آغاز آفرینش خود برای رفع تشنگی و تامین نیاز حیاتی از آب استفاده میكرده است و برای قرنها،‌‌ آب تنها شكل نوشیدنی بوده است. پس از آن در اثر پیشرفت و تكامل جوامع بشری،‌ سایر نوشیدنیها كه عمدتاً منشاء گیاهی داشتند، بوجود آمدند. امروزه در اثر پیشرفت صنایع غذایی خصوصاً نوشابه‌سازی انواع و اقسام نوشیدنیها تهیه و تولید می‌گردند. نوشابه‌های غیرالكلی گازدار: مواد تشكیل دهندة نوشابه‌های غیرالكلی گازدار عبارتند از: عصاره، آب، شكر، گاز كربنیك، اسانس‌ها، مواد پایدار كننده و احیاناً رنگهای مجاز خوراكی كه بر حسب نوشابه متفاوت است. علاوه بر موادی كه در بالا ذكر شد، اسیدهای خوراكی مانند اسیدسیتریك، اسیدفسفریك، اسیدمالیك و گاهی اسیدیتارتاریك و سیترات سدیم در بعضی نوشابه‌‌ها بكار می‌رود. گاهی اوقات در بعضی از نوشابه‌ها از مواد تامپون، امولسیون كننده، روغنهای نباتی برای حالت ابری بخشیدن نوشابه، مواد كف زای خوراكی، كنین و مواد ضد كف نیز استفاده می‌كنند. بدیهی است كلیة مواد فوق در یك نوع نوشابه مصرف نمی‌شود. تقسیم بندی آشامیدنی‌ها بر اساس مواد اولیه و سایر مواد مصرفی آبهای آشامیدنی: آب یكی از انواع نوشیدنیها محسوب می‌شود كه اكثراً رایج‌ترین شكل نوشیدنی می‌‌باشد. آبـهای مدنی صنعتی و آبهای معدنی طبیعی نیز جـزء آبـهای آشامیدنی محسوب می‌شوند. آبهای درمانی: بیشتر منظور چشمه‌های آبگرم و معدنی است، معمولاً بدلیل املاح فراوان دارای اهمیت زیادی در درمان بیماریهای مختلف می‌باشند. گاهی  در صورت تجویز پزشك آب چشمه‌‌های فوق مورد استفادة خوراكی نیز قرر می‌گیرد. شیر بعنوان نوشابه (Milk drinks): نوشیدنیهای دیگری كه از زمانهای قدیم مورد استفاده قرار میگرفته مایعاتی با منشاء شیر بوده است. این نوشیدنیها مخلوطی از شیر كامل، شیر چرخ شده یا شیر چربی گرفته می‌باشند كه در حقیقتت بصورت شیر مخلوط با افزودنی‌های ته نشین شونده مانند كاكائو، شكلات و غیره و یا با افزودنی‌های غیر ته نشین شونده مانند آب میوه تهیه می‌شوند. علاوه بر این نوشابه‌های گازدار  تولید از شیر كه در اثر تخمیر طبیعی و یا آمیختن با گاز كربنیك می‌باشند، بسیار رایج هستند. این نوشابه‌ها از شیر ترش و یا  ماست تهیه می‌شوند (دوغ). در كشورهای آنگلوساكس مصرف این نوشابه‌ها “Flavored milks” ، Fruit Flavored milks فراوان و متداول است. نوشابه‌های گازدار از موادمصنوعی: همانطور كه قبلاً اشاره شد نوشابه‌های صنعتی بسته به منابع اولیه دارای انواع مختلفی هستند. در تهیة‌ این نوع نوشابه‌ها از اسانسهای مصنوعی و مواد رنگی استفاده می‌شود. مصرف، اسانسهای مصنوعی، مصنوعی، تماماً یا قسمتی از آن معمولاًبه منظور طعم‌دهندگی بهتر می‌باشد همچنن از اسیدهای خوراكی نیز به این منظور استفاده می‌كنند. نوشابه‌های گازدار از مواد گیاهی:‌ رایج‌ترین شكل نوشیدنی در صنعت نوشابه‌سازی، نوشابه‌هایی هستند كه از عصاره‌ها و اسانسهای طبیعی گیاهی با شكر خالص و یا شكر مایع و همچنین اسیدهای خوراكی با آبهای گازدار و یا آبهای آشامیدنی دیگر ساخته می‌شوند و عملاً غیرالكلی می‌باشند. برای ساخت نوشابه‌ عصارة میوه را توسط شكر بصورت سیروپ میوه مقاوم كرده و یا آب میوه غلیظ و كنسرو شده (آنزیمهای آن غیر فعال شده) را با عمل تبخیر (به ندرت هم با روش یخ زدن) به  تا  حجم اولیه میرسانند. چون كارخانجات نوشابه‌سازی باید در تمام سال از ذخایر عصاره‌های نوشابه‌ بتوانند استفاده كنند (به علت فصلی بودن برداشت محصول و هزینة زیاد تهیة عصاره) معمولاً برای كنسرو كردن به آنها اسید فریك (حداكثر 25/0 درصد) اسید بنزوئیك (5/1 درصد) یا استرهای آن اضافه می‌كنند. آب میوه و كنسانتره‌های آن (غلیظ شده) در مقابل اسانس‌های مصرفی (لیمونادها) دارای محاسن زیر می‌باشند: 1- غنی از ویتامین‌ها و سایر مواد مهم از نظر تغذیه‌ای هستند. 2- حاوی رنگهای طبیعی هستند. نوشابه‌هایی كه از اسانس‌های طبیعی تهیه می‌شوند نیز از نظر كمی، مقدار قابل توجهی هستند. اسانس‌های طبیعی مواد استخراجی (Extract) از میوه‌ها مانند مركبات و یا قسمتی از گیاهان رایحه‌دار مانند زنجبیل، دارچین و غیره می‌باشند. این اكتسراكت را توسط تقطیر Destilation،‌ پركولاسیون perculation و یا دیژسیون Digestion با حلالهای اختصاصی تهیه می‌كنند. الف) عصاره‌ها: عصاره را از میوه‌های رسیده و تازه توسط روش مكانیكی تهیه می‌كنند با عصارة غلیظ شده یا همان عصارة اولیه نوشابه ساخته می‌شود. از میوه‌های تازه پرس شده عصاره‌ای بدست می‌آید كه امكان نگهداری آن خیلی كمتر از خود میوه‌ای است كه عصاره را از آن تهیه كرده‌اند. در این عصاره مواد خیلی سریع تغییر حالت داده و در نتیجه موادی مانند الكل و اسیدلاكتیك در اثر  وجود قندها و اسیدهای موجود ( اسید مالیك ) و فعالیت‌های تخمیری و باكتریولوژیكی ایجاد می‌شود. از این نظر وظیفة تصفیة عصاره‌ها (كه امروزه برای آن دیگر مشكلی وجود ندارد) این است كه از اثرات مضر و میكروارگانیزمها (مخمرها، قارچها، كپك‌ها ، باكتریها) جلوگیری كند. بطوریكه بلافاصله پس از تهیة‌ عصاره این كار به دقت انجام می‌گیرد، زیرا ممكن است عصاره تازه دارای مقدار زیادی از میكرو ارگانیزمهای نامبرده باشد. اكثر عصاره‌های در اثر اكسیداسیون آنزیمی سریعاً تغییر رنگ داده و طعم خود را از دست می‌دهند. از این روی از نظر شیمی تكنولوژی، دقت در جلوگیری از اكسیداسیون واكنشهای تغییر رنگ غیرآنزیمی (واكنش میلارد) و نیز واكنش با یون‌های فلزات مانند آهن،‌ مس و غیره ضروری بنظر میرسد.  قیمت فایل فقط 24,200 تومان برچسب ها : عرقیات سنتی , نوشابه‌ , گیاهان داروئی , استفاده از گیاهان در تهیه نوشابه , نمودار فرآیند تولید نوشابه , نمودار فرآیند تولید عرقیات سنتی , ویژگیهای میكروبیولوژی عرقیات سنتی , بررسی گیاهان تیره جعفری

  • بازیافت مواد

    بازیافت مواد دریافت بازیافت مواد مقاله ای مختصر و مفید در عین حال جامع و روان با موضوع بازیافت مواد دسته بندی فنی و مهندسی بازدید ها 162 فرمت فایل doc حجم فایل 13 کیلو بایت تعداد صفحات فایل 7…

  • نکات تکنیکی و استانداردهای جوشکاری(ANSI/AWS)

    نکات تکنیکی و استانداردهای جوشکاری(ANSI/AWS) دریافت نکات تکنیکی و استانداردهای جوشکاری(ANSI/AWS) دسته: مکانیک بازدید: 1 بارفرمت فایل: pdf حجم فایل: 20158 کیلوبایت تعداد صفحات فایل: 459 نکات تکنیکی و استانداردهای جوشکاری(ANSIAWS) زبان اصلی قیمت فایل فقط 7,700 تومان نکات تکنیکی…

  • گزارش کارآموزی ساختمان

    گزارش کارآموزی ساختمان دریافت گزارش کارآموزی ساختمان مقدمه به طور كلی ساختمان ها بر این اصل بنا شده اند كه بتوانند بارهای وارده را تحمل كنند معمولا یك ساختمان فلزی تشكیل می شود از قطعات مختلف از قبیل تیر، ستون،…

  • شیپ فایل محدوده سیاسی شهرستان قائم شهر

    شیپ فایل محدوده سیاسی شهرستان قائم شهر دریافت شیپ فایل محدوده سیاسی شهرستان قائم شهر شیپ فایل مرز شهرستان قائم شهر(واقع در استان مازندران) در جدول توصیفی این شیپ فایل موارد زیر موجود استنام شهرستانمرکز شهرستانمساحت شهرستان به کیلومترمحیط شهرستان…

  • بررسی نقش فضای سبز و اهمیت آن در زندگی انسان

    بررسی نقش فضای سبز و اهمیت آن در زندگی انسان دریافت بررسی نقش فضای سبز و اهمیت آن در زندگی انسان دسته: محیط زیست بازدید: 1 بارفرمت فایل: doc حجم فایل: 66 کیلوبایت تعداد صفحات فایل: 121 ریشه ارتباط و…

  • دانلود تحقیق كاربرد های روبوت در سطوح مختلف آموزشی 25 ص

    دانلود تحقیق كاربرد های روبوت در سطوح مختلف آموزشی 25 ص دریافت دانلود تحقیق كاربرد های روبوت در سطوح مختلف آموزشی 25 ص دسته: آموزشی بازدید: 1 بارفرمت فایل: zip حجم فایل: 34 کیلوبایت تعداد صفحات فایل: 39 دانلود كاربرد…

  • پروژه آمار (بررسی سطح نمرات فیزیک دو کلاس تجربی در یک دبیرستان)

    پروژه آمار (بررسی سطح نمرات فیزیک دو کلاس تجربی در یک دبیرستان) دریافت پروژه آمار (بررسی سطح نمرات فیزیک دو کلاس تجربی در یک دبیرستان) دسته: آمار بازدید: 1 بارفرمت فایل: doc حجم فایل: 108 کیلوبایت تعداد صفحات فایل: 14…

  • پاورپوینت مدیریت سازمانهای دیجیتالی در سیستمهای اطلاعات مدیریت

    پاورپوینت مدیریت سازمانهای دیجیتالی در سیستمهای اطلاعات مدیریت دریافت پاورپوینت مدیریت سازمانهای دیجیتالی در سیستمهای اطلاعات مدیریت دسته: مدیریت بازدید: 1 بارفرمت فایل: pptx حجم فایل: 883 کیلوبایت تعداد صفحات فایل: 62 این پاورپوینت در مورد مدیریت سازمانهای دیجیتالی در…

  • پاورپوینت رشد قدرت در دستگاه عضلانی

    پاورپوینت رشد قدرت در دستگاه عضلانی دریافت پاورپوینت رشد قدرت در دستگاه عضلانی دسته: تربیت بدنی بازدید: 1 بارفرمت فایل: ppt حجم فایل: 314 کیلوبایت تعداد صفحات فایل: 17 دانلود پاورپوینت با موضوع رشد قدرت در دستگاه عضلانی، در قالب…

  • نمایش کدهای اسکی

    نمایش کدهای اسکی دریافت نمایش کدهای اسکی برنامه نمایش کدهای اسکی به زبان سی شارپ دسته بندی سی شارپ | # C بازدید ها 135 فرمت فایل rar حجم فایل 780 کیلو بایت تعداد صفحات فایل 1 8,800 تومان  …

  • مبانی نظری و پیشینه تحقیق با موضوع شخصیت

    مبانی نظری و پیشینه تحقیق با موضوع شخصیت دریافت مبانی نظری و پیشینه تحقیق با موضوع شخصیت دسته: روانشناسی و علوم تربیتی بازدید: 1 بارفرمت فایل: docx حجم فایل: 54 کیلوبایت تعداد صفحات فایل: 27 مبانی نظری و پیشینه تحقیق…

  • تحقیق روانشناسی زنان

    تحقیق روانشناسی زنان دریافت تحقیق روانشناسی زنان مقدمه فروید در سال 1935 اعلام کرد که سال 1912 نقطه اوج تحقیقاتش در روانکاوی بوده است او افزود «از زمانی که به طرح نظریه وجود دو نوع غریزه (غریزه زندگی و غریزه…

  • مقاله با عنوان الزام استحکام طبقه سازه¬های با اسکلت نامنظم تحت زلزله های قوی

    مقاله با عنوان الزام استحکام طبقه سازه¬های با اسکلت نامنظم تحت زلزله های قوی دریافت مقاله با عنوان الزام استحکام طبقه سازه¬های با اسکلت نامنظم تحت زلزله های قوی سال انتشار 2011 نویسنده Dinh Van Thuat دسته بندی ساختمان بازدید…

  • روش جدید پشته سازی مكانی-زمانی حركت در تصاویر ویدیویی و استفاده از آن در شناسایی حالت چهره

    روش جدید پشته سازی مكانی-زمانی حركت در تصاویر ویدیویی و استفاده از آن در شناسایی حالت چهره دریافت روش جدید پشته سازی مكانی-زمانی حركت در تصاویر ویدیویی و استفاده از آن در شناسایی حالت چهره دسته: الکترونیک و مخابرات بازدید:…

  • سنجش خلاقیت دانشجویان كارشناسی سه رشته علوم تربیتی، مشاوره و راهنمایی و روان‌شناسی

    سنجش خلاقیت دانشجویان كارشناسی سه رشته علوم تربیتی، مشاوره و راهنمایی و روان‌شناسی دریافت سنجش خلاقیت دانشجویان كارشناسی سه رشته علوم تربیتی، مشاوره و راهنمایی و روان‌شناسی چكیده تحقیق تحقیق حاضر با هدف سنجش میزان خلاقیت دانشجویان سه رشته روان‌شناسی،…

  • مجموعه تست زبان تخصصی صنایع غذایی

    مجموعه تست زبان تخصصی صنایع غذایی دریافت مجموعه تست زبان تخصصی صنایع غذایی مجموعه تست زبان تخصصی صنایع غذایی از کتاب های آمادگی آزمون کارشناسی ارشد رشته مهندسی صنایع غذایی ویژه کنکور با فرمت پی دی اف می باشد که…

  • آمار معاملات و متغیرهای مالی شرکت درخشان تهران در سال 81

    آمار معاملات و متغیرهای مالی شرکت درخشان تهران در سال 81 دریافت آمار معاملات و متغیرهای مالی شرکت درخشان تهران در سال 81 این فایل شامل آمار معاملات روزانه شرکت درخشان تهران در سال 81 بوده و شامل بخشهای نوسان،…

  • کتاب مدیریت خانواده و هزینه ها

    کتاب مدیریت خانواده و هزینه ها دریافت کتاب مدیریت خانواده و هزینه ها دسته: مدیریت بازدید: 1 بارفرمت فایل: pdf حجم فایل: 890 کیلوبایت تعداد صفحات فایل: 132 کتاب مدیریت خانواده و هزینه ها قیمت فایل فقط 7,700 تومان کتاب…

  • آمار معاملات و متغیرهای مالی شرکت صنایع چینی ایران در سال 85

    آمار معاملات و متغیرهای مالی شرکت صنایع چینی ایران در سال 85 دریافت آمار معاملات و متغیرهای مالی شرکت صنایع چینی ایران در سال 85 این فایل شامل آمار معاملات روزانه شرکت صنایع چینی ایران در سال 85 بوده و…

  • فایل ورد(Word) بررسی سیستم اتوماسیون اداری و نقش آن در بهبود تصمیم گیری مدیران

    فایل ورد(Word) بررسی سیستم اتوماسیون اداری و نقش آن در بهبود تصمیم گیری مدیران دریافت فایل ورد(Word) بررسی سیستم اتوماسیون اداری و نقش آن در بهبود تصمیم گیری مدیران فایل ورد(Word) بررسی سیستم اتوماسیون اداری و نقش آن در بهبود…

  • گزارش كارآموزی نحوه ساخت پی و اسکلت بتنی تا پایان سقف اول

    گزارش كارآموزی نحوه ساخت پی و اسکلت بتنی تا پایان سقف اول دریافت گزارش كارآموزی نحوه ساخت پی و اسکلت بتنی تا پایان سقف اول گزارش كارآموزی نحوه ساخت پی و اسکلت بتنی تا پایان سقف اول در 29 صفحه…

  • بررسی اثرات مفید ورزش بر بدن انسان

    بررسی اثرات مفید ورزش بر بدن انسان دریافت بررسی اثرات مفید ورزش بر بدن انسان دسته: تربیت بدنی بازدید: 1 بارفرمت فایل: doc حجم فایل: 109 کیلوبایت تعداد صفحات فایل: 29 اثرات مفید ورزش بر بدن انسان افزایش حداکثر جذب…

  • مبانی نظری و پیشینه مدیریت دانش

    مبانی نظری و پیشینه مدیریت دانش دریافت مبانی نظری و پیشینه مدیریت دانش مبانی نظری و پیشینه تحقیق مدیریت دانش این فایل حاوی 45 صفحه از ادبیات مربوط به متغیر مدیریت دانش و مربوط به فصل 2 یک تحقیق کارشناسی…

  • پاورپوینت استانداردها و الگوهای مصرف

    پاورپوینت استانداردها و الگوهای مصرف دریافت پاورپوینت استانداردها و الگوهای مصرف دسته: مدیریت بازدید: 1 بارفرمت فایل: ppt حجم فایل: 1304 کیلوبایت تعداد صفحات فایل: 124 دانلود پاورپوینت با موضوع استانداردها و الگوهای مصرف، در قالب ppt و در 124…

  • مبانی نظری و پیشینه تحقیق تكریم ارباب رجوع

    مبانی نظری و پیشینه تحقیق تكریم ارباب رجوع دریافت مبانی نظری و پیشینه تحقیق تكریم ارباب رجوع دسته: مدیریت بازدید: 1 بارفرمت فایل: docx حجم فایل: 36 کیلوبایت تعداد صفحات فایل: 40 مبانی نظری و پیشینه تحقیق تكریم ارباب رجوع…

  • دانلود فایل Word پژوهش بررسی وضعیت قانونی تجارت الکترونیکی در ایران و جهان

    دانلود فایل Word پژوهش بررسی وضعیت قانونی تجارت الکترونیکی در ایران و جهان دریافت دانلود فایل Word پژوهش بررسی وضعیت قانونی تجارت الکترونیکی در ایران و جهان دسته: حقوق بازدید: 1 بارفرمت فایل: doc حجم فایل: 43 کیلوبایت تعداد صفحات…

  • گزارش کارآموزی احداث و ساخت ساختمان

    گزارش کارآموزی احداث و ساخت ساختمان دریافت گزارش کارآموزی احداث و ساخت ساختمان گزارش کارآموزی احداث و ساخت ساختمان در 30 صفحه ورد قابل ویرایش دسته بندی کارآموزی بازدید ها 85 فرمت فایل doc حجم فایل 765 کیلو بایت تعداد…

  • مقایسه اختلال ضعف روانی در بین زنان دارای اختلاف خانوادگی و زنان عادی از طریق آزمون m.m.p.I

    مقایسه اختلال ضعف روانی در بین زنان دارای اختلاف خانوادگی و زنان عادی از طریق آزمون m.m.p.I دریافت مقایسه اختلال ضعف روانی در بین زنان دارای اختلاف خانوادگی و زنان عادی از طریق آزمون m.m.p.I دسته: روانشناسی و علوم تربیتی…

  • معماری قاجاریه

    معماری قاجاریه دریافت معماری قاجاریه معماری قاجاریه پاور پوینت پهلوی اول پهلوی دوم کارشناسی کارشناسی ارشد شامل دو فایل پاور پوینت و ورد جهت ارائه تخصیص تر به صورت صفحه بندی در ورد دسته بندی معماری بازدید ها 71 فرمت…

  • تحقیق رشته معماری: معماری اسلامی در ایران

    تحقیق رشته معماری: معماری اسلامی در ایران دریافت تحقیق رشته معماری: معماری اسلامی در ایران دسته: معماری بازدید: 1 بارفرمت فایل: zip حجم فایل: 316 کیلوبایت تعداد صفحات فایل: 13 چکیده فرهنگ اصیل ایرانی و اسلامی چنان با زیبایی در…

  • گزارش کاراموزی سازمان تامین اجتماعی در یك نگاه

    گزارش کاراموزی سازمان تامین اجتماعی در یك نگاه دریافت گزارش کاراموزی سازمان تامین اجتماعی در یك نگاه گزارش کاراموزی سازمان تامین اجتماعی در یك نگاه در 35 صفحه ورد قابل ویرایش دسته بندی کارآموزی بازدید ها 106 فرمت فایل doc…

  • جزوه خنک کاری پره های توربین

    جزوه خنک کاری پره های توربین دریافت جزوه خنک کاری پره های توربین دسته: مکانیک بازدید: 1 بارفرمت فایل: pdf حجم فایل: 4065 کیلوبایت تعداد صفحات فایل: 44 جزوه خنک کاری پره های توربین قیمت فایل فقط 8,800 تومان روش…

  • تحقیق سبکهای نقاشی

    تحقیق سبکهای نقاشی دریافت تحقیق سبکهای نقاشی دسته: هنر و گرافیک بازدید: 1 بارفرمت فایل: doc حجم فایل: 24 کیلوبایت تعداد صفحات فایل: 22 قدیمی ترین نقاشی ها در دنیا که متعلق به حدود 32000 هزار سال قبل می باشد،…

  • پاور پوینت آب معدنی

    پاور پوینت آب معدنی دریافت پاور پوینت آب معدنی پاور پوینت آب معدنی دسته بندی طرح های توجیهی و کارآفرینی بازدید ها 97 فرمت فایل doc حجم فایل 7.083 مگا بایت تعداد صفحات فایل 94 16,500 تومان  تولید آب معدنی…

  • پاورپوینت پرس کاری

    پاورپوینت پرس کاری دریافت پاورپوینت پرس کاری در فایل قرار داده شده، یک پاورپوینت مربوط به فرآیند پرس کاری وجود دارد که به بررسی انواع پرس ها و پارامترهای آنها پرداخته است دسته بندی مکانیک بازدید ها 211 فرمت فایل…